OKM myönsi OsPa:lle seuratukea 15 000 €

3.5.2016

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi 4 miljoonaa euroa seuratukea lasten liikunnan harrastamisen kustannusten laskemiseksi

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastamisen kustannuksia. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista. Tukea myönnettiin 398 hankkeelle.

”Lapsilla on yhä monipuolisemmat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa, mutta samalla harrastamisen kustannukset ovat monissa lajeissa nousseet. Seuratuen tavoitteena on varmistaa, että perheen varallisuus ei ratkaise lapsen mahdollisuuksia harrastaa ja kokea liikkumisen iloa” toteaa ministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Seuratuen jakamisen yhtenä merkittävänä tavoitteena oli, etteivät lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen kustannukset ylitä 50 euroa kuukaudessa. OsPa:ssa harrastamisen kustannukset on pidetty alhaisena eikä yhdenkään joukkueen kuukausimaksu ylitä tuota summaa. Suurimmalla osalla joukkueista kuukausimaksut ovat 20-30 euron luokkaa.

OKM:n myöntämä avustus tullaan OsPa:ssa käyttämään seuran toiminnan kehittämiseen ja valmennuspäällikön palkkauksen kustannuksiin. Seuran lapsille ja nuorille tämä tulee näkymään mm. lisävalmennuksena ja pienimmille nappuloille suunnattuina pelitapahtumina.

OKM tiedote kokonaisuudessaan