OsPa tarjoaa ohjattua päivätoimintaa jalkapallon parissa

2.6.2016

Kesäloma alkaa eikä mitään tekemistä?

Tästä kesä voi alkaa
Nosta tanssija jalkaa
Kohta pääsee rytmiin
Hypnoosiin ja transsiin
(Valvomo: Mikä kesä)

Taas on käsillä se aika vuodesta, kun koululaiset säntäävät hyvin ansaituille kesälomille. Pitkän talven jälkeen levolle on varmasti tarvetta. Päivät ovat kuitenkin pitkiä, jos vanhemmat ovat töissä ja kaverit reissussa. Jotakin tekemistä pitäisi keksiä ja vanhempien mieltä voisi rauhoittaa, jos joku aikuinen katselisi lasten ja nuorten touhuamisen perään edes muutaman tunnin ajan.

OsPa järjestää kesän aikana Pitkäkankaan tekonurmella omille junioreilleen suunnattua päivätoimintaa. Tarjolla on eri ikäluokille tarkoitettuja peliaikoja, joissa keskitytään jalkapallon pelaamiseen. Jos pelaajia on paljon, jaetaan pelaajat taitojensa mukaisiin ryhmiin ja kentälle saadaan pystyyn useampi peli. Tarkoituksena on saada kaikille mahdollisuus sekä kehittyä että ennen kaikkea nauttia jalkkiksesta ja kavereiden seurasta ohjatusti ja valvotusti. Pelaaminen tapahtuu kesätyöntekijöiden johdolla, mutta paikalla on aina myös OsPan valmennuspäällikkö Tuomas Jaakkola. OsPan kesätyöntekijät ovat 15-17 vuotiaita tyttöjä ja poikia, joista jokainen on joko nykyinen tai entinen OsPan pelaaja. Heillä on siis taitoa ja kiinnostusta lajia kohtaa, ja siksi he osaavat antaa ohjeita ja vinkkejä pelitilanteissa.

Tarjolla on myös lisäharjoitusryhmiä, joihin valmentajat ehdottavat omista joukkueistaan muutamia pelaajia mm. osaamisen, kehityksen ja motivaation perusteella. Osallistujat voivat olla eri pelaajia eri viikkoina.  Nämä harjoitukset keskittyvät enemmän tekniikan kehittämiseen, ja eri kerroilla voidaankin keskittyä eri asioihin. Tarjolla on omia harjoituksia myös maalivahdeille. Nämä ryhmät pidetään tarkoituksella pieninä, jotta henkilökohtaiselle ohjaamiselle jää enemmän aikaa. Lisäharjoitusryhmissä toiminta tapahtuu valmennuspäällikön johdolla ja kesätyöntekijät ovat toiminnassa vahvasti mukana.

Päivätoimintaa järjestetään koko kesän ajan valmennuspäällikön johdolla. 6.6. alkavan viikon osalta ohjelma on valmis, ja ohjattua toimintaa on tarjolla tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina. Tulevien viikkojen ohjelma suunnitellaan ensimmäisen viikon kokemusten pohjalta. Tiedot tarkemmista aikatauluista ja ohjelmista ilmoitetaan valmentajien ja joukkueenjohtajien kautta. Lisäharjoitusryhmiin osallistumista valmentajat ehdottavat suoraan valituille pelaajille ja heidän vanhemmilleen.

Tavoitteena on järjestää mukavaa, ohjattua ja valvottua jalkkistoimintaa kesäpäivien riemuksi. Kaikki pelaamaan!