Ajax-OsPa:n tytöt voittoon Friendship Trophy-turnauksessa Espanjassa!

28.10.2013

5. Frienship Trophy
5. Frienship Trophy


5. Friendship Trophy 19.-24.10.2013

Ajax-OsPa:n tytöt voittoon Friendship Trophy-turnauksessa Espanjassa!

 

Kauden päätösturnaus Espanjassa edessä. Kokoonnuimme Oulunsalon lentokentälle lähtöä varten. Päivä oli lauantai 19.10. Kaikki olivat odottaneet lähtöä kovasti ja nyt se tosiaan oli käsillä. Lentokone kohti Helsinkiä lähti aikataulussa . Helsingissä joukkue ehti ruokailla lentoasemalla ja sitten hypättiin jo Barcelonan koneeseen. Matka meni hyvin ja perillä oltiin puoli yhdeksän aikaan illalla. Lentokentältä oli vielä n. tunnin ajomatka hotellille, joka sijaitsi Malgrat de Mar nimisessä kaupungissa. Hotelliin majoittuminen ja turnausinfon vastaanotto vei vielä aikaa, joten illan ”packed lunch” syötiin n. puolenyön aikoihin. Sitten nukkumaan ja valmistautumaan seuraavaan päivään.

 

Sunnuntaiaamu meni pääasiassa valmistautuessa päivällä oleviin avajaisiin ja sen jälkeen alkavaan peliin. Saattoi joku ehtiä käydä uimassakin hotellin altaalla. Tavoite asetettiin myös korkealle, eli turnausvoittoa oltiin hakemassa. Vastustajien tasosta ei tosin ollut etukäteen mitään tietoa. Mutta ehkä jälkikäteen ajateltuna parempi niin. Avajaisissa oli hieno tunnelma. Paraati stadionille ja kansallislaulut yms. Avajaisia odotellessa monet joukkueet halusivat tytöt yhteiskuvaan kanssaan. Tämä suosio jatkui läpi turnauksen.

Avajaisista oli bussikuljetus suoraan ensimmäiseen peliin. Pelaamassamme U18-sarjassa otteluaika peleissä oli 2x30min. Vastassa oli espanjalainen CE Mercantil. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä. 1. erän loppupuolella Sonja Anias pelattiin vasemmalta laidalta läpi. Hän laittoi loistavan syötön takatolpalle, josta Jutta Leppikangas ohjasi pallon maalin perukoille. Yhden maalin johtoasemassa mentiin ottelun loppuminuuteille asti, kunnes Sonja karkasi uudelleen läpiajoon ja laukoi pallon varmasti maaliin. Lopputuloksena hieno 2 – 0 voitto.

 

Seuraava ottelu oli maanantai-iltana klo 21 ja myöhästyi vielä tästäkin. Vastassa oli tällä kertaa CF Lloret de Mar (Esp). Tytöiltä huippupeli. Pallo kulki hienosti ja maalintekopaikkoja rakenneltiin kovaa tahtia varsinkin toisella jaksolla. Ensimmäinen maali oli komea. Riina Pesälä pisti nappisyötön linjan taakse suoraan sinne kiitävän Annikan Kyröläisen jalkaan. Pallo maaliin ja tilanne 1 – 0. Välillä oli hieman vaikeuksia vastustajan nopeiden kärkien kanssa, joille he pelasivat palloa suoraviivaisesti. Jakson lopulla vastustaja tasoittikin 1 – 1 tilanteeseen.

Toisen jakson alkupuolella Espanjan tytöt siirtyivät vielä 1 – 2 johtoon. Ajax-OsPa:n tytöillä oli tämän jälkeen kauhea draivi päällä ja tasoitusta haettiin vimmatusti. Tolpat kolisivat ja pallot viuhuivat niukasti maalin ohi. Yritys palkittiin muutama minuutti ennen ottelun loppua, kun Sonja Anias karkasi läpi vastustajan puolustuksesta ja pisti pallon maaliin. Tilanne 2 – 2 ja vaikka rynnistys jatkui vielä tämän jälkeenkin, niin maaleja ei enää tullut. Nousu tappioasemasta tasapeliin oli hieno suoritus ja tavoite ”pytty” vielä omissa käsissä. Ehdottomasti kokonaisuutena tyttöjen paras ja vauhdikkain peli tälle kaudelle.

 

Seuraavan päivän peli oli taas illalla klo 21, joten aikaa jäi uimiseen, rannalla oloon ja kaupoissa kiertelyyn. Illan vastustaja oli PBB La Roca (Esp). Tämä olisi meidän finaaliottelu. Ottelu pelattiin heidän kotistadionillaan.

Ottelusta näki heti alkuun, että nyt on ehkäpä kovin porukka vastassa. Joukkue pelasi hyvin Barcelonan tyylistä lyhytsyöttöpeliä. Kova prässi ja taitavat pelaajat. Ensimmäiset 15 minuuttia näytti, että näinköhän tässä pärjätään. Mutta puolustus piti ja maalivahti hoiti loput. Peli alkoi tasoittua ja Suomen tytöt pääsivät yhä paremmin peliin kiinni. Kun 27 minuuttia oli pelattu ensimmäistä jaksoa, niin nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Ja komea sellainen. Ida Toivanen nousi vasemmalta laidalta, syöttö hänelle. Ida jatkaa keskelle rankkarialueen rajalle Sonjalle, joka kääntyy ja jatkaa pallon oikeasta laidasta maalia kohti kiitävälle Jutalle. Jutta ei erehdy ja pallo on maalissa. Tilanne 1 – 0 ja tässä tilanteessa mennään tauolle.

Toisen jakson alkuun Sonja pelataan vielä läpi ja tilanne 2 – 0. Vastustaja haki vielä kovasti maaleja ja onnistuikin tekemään kavennusmaalin 2 – 1. Enempää ei kuitenkaan tullut, joten Ajax-OsPa:n tytöille hieno voitto. Turnausvoitto ja voitonjuhlat olivat valmiit alkamaan.

 

Keskiviikkona olivat ohjelmassa päättäjäiset illalla. Nea pääsi kapteenina nostamaan valtavan pokaalin turnausvoiton seurauksena. Lisäksi joukkueesta palkittiin sarjan paras maalintekija Sonja Anias ja paras maalivahti Iida Eskola. Lopuksi oli vielä komea ilotulitus.

 

Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan ensi kautta. Varsinkin kun kauden parhaat pelit pelattiin näin kauden lopuksi. Nyt joukkue pitää ansaitun kahden viikon tauon ja aloittaa sitten valmistautumisen ensi kesää varten. Joukkue pelaa talvella naisten futsal piirisarjaa ja kesällä B-tytöt Ykköstä.

Hieno reissu kaikkinensa. Aikaa jäi tutustua myös paikallisiin nähtävyyksiin; Barcelonan kiertoajelu, Camp Nou, Olympiakylä, Sagrada Familia yms.

 

http://www.komm-mit.com/en/tournament-winners/2013/friendship-trophy

 

Joukkueessa pelasivat:

Iida Eskola, Sonja Anias, Ida Toivanen, Katri Markkanen, Annika Ranta, Katri Kyröläinen, Nea Törmänen, Riina Pesälä, Laura Niemelä, Elina Kurkinen, Annika Heikkinen, Elisa Pihlaja, Annika Kyröläinen, Teija Raipalo, Noora Ansamaa, Jutta Leppikangas ja Aurora Loukusa

Taustat:

Raimo Järvitalo, Veli Nevala, Pasi Kyröläinen, Mira Siiskonen ja Merja Pihlaja