OsPa-T04 joukkue voittoon TalviRonaltiina 2015 turnauksessa Kuopiossa

6.1.2015

TalviRonaltiinan voittajajoukkue Ospa E-tytöt;vas.ylh.Nelly Leppävuori,Inga Vanhala,Olivia Lilja,Pihla Pääkkönen,Silja Iljana, Alisa Nurmela,Juulia Lohisalo, Saga Hämäläinen, edessä; Sara Jaakkola, Anni Liisa Leskelä,takana valmentajat;Ari Björnholm ja Antti Lilja
TalviRonaltiinan voittajajoukkue Ospa E-tytöt;vas.ylh.Nelly Leppävuori,Inga Vanhala,Olivia Lilja,Pihla Pääkkönen,Silja Iljana, Alisa Nurmela,Juulia Lohisalo, Saga Hämäläinen, edessä; Sara Jaakkola, Anni Liisa Leskelä,takana valmentajat;Ari Björnholm ja Antti Lilja

OsPan tytöt olivat voittamattomia koko viikonlopun Kuopion TalviRonaltiina turnauksessa.

 

Oulunsalon pallon E-tyttöjen joukkue aloitti vuoden osallistumalla suosittuun TalviRonaltiina -turnaukseen Kuopiohallissa 2-4.1.2015. Täyteen buukattuun turnaukseen päästiin mukaan, kun järjestävä seura Kuopion Pallokissat perui toisen joukkueensa osallistumisen.  

Lauantaina pelattiin kolme peliä, joista ensimmäinen vastustaja oli taitava Porrassalmen urheilijoiden joukkue Mikkelistä. Peli oli tasaväkinen, mutta OsPa pystyi hyödyntämään maalipaikat paremmin. Maalissa hyvin pelannut Sara Jaakkola piti oman pään puhtaana ja hyökkäyspäässä hienot syöttökuviot johtivat maaleihin, mistä tuloksena oli 2-0 voitto. Toisessa pelissä vastassa oli Siilinjärven Palloilijat. Ospan puolustus oli miltei läpipääsemätön tälläkin kertaa ja maalivahtina Anna-Liisa Leskelä teki hienoja torjuntoja. Tuloksena hieno 1-3 voitto Ospalle. Kolmannessa pelissä vastaan tuli Ilves Tampereelta. Peli eteni alkuun Ospan tyttöjen komennossa, mutta Ilveksen nopeat vastaiskut tuottivat tulosta ja tasoitus oli lähellä, mutta 4-3 voitto tuli tästäkin. Kolmella voitolla päästiin suoraan sunnuntaina pelattaviin välieriin ja tavoittelemaan finaalipaikkaa. Kovan pelipäivän jälkeen koko joukkue lähti vielä illaksi uimahalliin ja saunaan rentoutumaan. Toisaalta joukkueen hyvä menestys voi aiheuttaa valmentajille koviakin paineita, koska seuraavien pelien pelikuviota pitää miettiä tarkoin ja se voi viedä jopa yöunet.

Sunnuntain välierissä vastaan tuli Ylämyllyn Yllätys Liperistä. Peli oli nopeatempoinen ja molemmilta joukkueilta hieno esitys. Ratkaisevaan osaan nousi Ospan hyvä puolustus, joka ei päästänyt vastapuolen nopeita hyökkääjiä läpi missään vaiheessa. Myös vastapuolen puolustus ja maalivahtipeli oli tarkkaa, mutta Ospa onnistui kahdesti ja siitä tuloksena 2-0 voitto. Finaalissa vastaan tuli Porrassalmen urheilijoiden toinen joukkue. Ospan maalihanat aukesivat ja vauhdikkaassa pelissä tehtiin viisi maalia vastustajan verkkoon ja siitä palkinnoksi tytöille ripustettiin kultamitalit kaulaan.

Ospan joukkueessa pelasivat; Saga Hämäläinen, Silja Iljana,Sara Jaakkola, Nelly Leppävuori, Anni Liisa Leskelä,Olivia Lilja, Juulia Lohisalo, Alisa Nurmela, Pihla Pääkkönen ja Inga Vanhala.Koko joukkue pelasi hienosti loppua kohden vain peliään parantaen. Hyökkäyspään johtava pelaaja oli Olivia Lilja, joka teki maaleja joka pelissä. Puolustajana kunnostautui joukkueen kapteeninakin toiminut Pihla Pääkkönen. Valmentajina pelireissulla toimivat Ari Björnholm ja Antti Lilja. Huoltajina Maria Vanhala ja Johanna Kurvinen ja jojona järjestelyistä vastasi Outi Talvensaari. Kotiin palattiin sunnuntai-iltana iloisissa merkeissä kultamitalit kaulassa ja voittopokaali mukana.