Taloudenhoidon ohjeita

Seuran päätilin tilinumero on FI39 5740 2720 0639 40

Tälle sivulla on tietoa erityisesti joukkueiden taloudenhoitajille


Uusi taloudenhoitaja - eli miten homma lähtee käyntiin

Uusi taloudenhoitaja ottaa yhteyttä seuran taloudenhoitajaan, joka hoitaa uudelle taloudenhoitajalle tilinkäyttöoikeudet Osuuspankin nettipankkiin.

Myös joukkueenjohtajien on mahdollista saada käyttöoikeudet joukkueensa tiliin.  Tilinkäyttöoikeudet hyväksyy johtokunta.


Laskutus

Viitteellisiin laskuihin voi käyttää materiaalisalkusta löytyviä laskupohjia. Viitenumerot saa nettipankista.

Kilometrikorvauslaskut tulee olla asiallisesti täytettyinä ja hyväksyttynä. Henkilötunnus on pakollinen. Laskupohja löytyy materiaalisalkusta nimellä Kululasku. Taloudenhoitaja raportoi joukkueen maksamat tuomaripalkkiot ja kilometrikorvaukset kk-raportissa.

Käteiskuittilasku täytetään niissä tapauksissa, joissa joukkue korvaa henkilölle X tämän joukkueelle tekemän hankinnan. Alkuperäinen kuitti on oltava liitteenä.

Käteiskassasta (esim. kioskitoiminta) on pidettävä erillistä kirjanpitoa ja täytettävä Kassakirja – käteiskassaan –lomake.

HUOM. Joukkueenjohtaja hyväksyy kaikki laskut.

Kirjanpitoaineisto

KAIKKI alkuperäiset laskut ja kuitit toimitetaan kuukausittain kirjanpitoon kk-raportin liitteenä. Kulu- ja käteiskuittilaskuissa täytyy olla joukkueenjohtajan ja taloudenhoitajan allekirjoitus. Ottaen kuitenkin huomioon sen, että maksun saaja ei voi itse hyväksyä laskua.

Joukkueen taloudenhoitaja tulostaa nettipankista kuukausittain tiliotteen ja täyttää sen perusteella kk-raportin. Lomake on materiaalisalkussa nimellä Kuukausiraportti –pohja. On tärkeää, että kaikki tiliotteen tilitapahtumat on selvennetty siten, että ulkopuolinen ymmärtää mistä on kyse. Eli tiliotteeseen kirjoitetaan sanallinen selvitys niihin tapahtumiin, joista ei suoraan käy ilmi että mistä on kyse. Tositteet liitetään kk-raporttiin tiliotteen mukaan aikajärjestyksessä.

Joukkueen taloudenhoitaja toimittaa sähköpostilla kuukausittain 15.pvään mennessä tiliotteen, kk-raportin ja kaikki alkuperäiset laskut ja kuitit skannattuna seuran rahastonhoitajalle Mari Valtaselle talous@oulunsalonpallo.com sekä postittaa alkuperäiset laskut ja kuitit PoPLille (Satu Riepula, Sammonkatu 6, 90570 Oulu).