Tekonurmikentän käyttöohjeet

 1.         Kenttäalueen käyttöoikeus

Kenttäalueen käyttöoikeus on käyttövuoroja saaneilla. Kaikki muu harjoittelu kentällä on kiellettyä.

2.         Saapuminen ja autojen pysäköinti

Autojen pysäköinti on kentän vieressä olevalla urheilualueen paikoitusalueella.

Joukkueen vastuuhenkilö huolehtii kentälle johtavan portin avaamisesta ja sulkemisesta.

3.         Vastuuhenkilö

Käyttövuoron täysi-ikäiselle vastuuhenkilölle luovutetaan avain kuittausta vastaan. Avaimen voi lunastaa Liikuntasihteeriltä. Vastuuhenkilö sitoutuu noudattamaan käyttöohjeita. Vastuuhenkilö palauttaa avaimen välittömästi käyttökauden / käyttövuoron jälkeen.

4.         Kenttäalueen käyttö

Yleisön ja vuoroaan odottavien pelaajien on oltava tekonurmialueen ulkopuolella. Kentän käyttövuorot vaihtuvat täsmällisesti vuorolistan mukaan. Vuoronsa lopettavan joukkueen on poistuttava kenttäalueelta  ja vuoroaan aloittava ryhmä saa mennä kenttäalueelle vasta oman vuoronsa alettua. Vuoron/vuorojen vastuuhenkilöt huolehtivat aidatun alueen valvonnasta.                                                                                                              

Vuoron päätyttyä:Mikäli uutta vuoronhaltijaa ei ole tullut määräajassa tai kyseessä on viimeinen vuoro niin vastuuhenkilö tyhjentää aidatun alueen ja lukitsee portin oven.

5.         Kentän harjoitusvälineet

Kentän käyttäjille varatut harjoitusvälineet on palautettava paikoilleen vuoron päätyttyä. Mikäli maaleja on harjoituksen aikana siirretty, on ne myös palautettava samaan paikkaan, jossa ne olivat harjoituksen alkaessa. Maali- ja palloverkoissa roikkuminen ja kiipeily on kielletty. Maalien kaatuminen voi aiheuttaa vakavan tapaturman. Kunta on toimittanut alueelle puisen lukittavan pukuhuonerakennuksen pientarvikkeita varten. Sähkökaapin avaamisesta/avaimesta sovitaan aina erikseen.

6.         Käyttäytyminen kentällä. 

Uuden pelialustan rikkoutumisen estämiseksi irtonappulajalkapallokenkien (mm. metallinastojen)käyttö on kielletty. Särkyvien esineiden (esim. lasipullot), mopojen, polkupyörien tai muiden ajoneuvojen vienti kentälle on kielletty. Sama koskee myös koiria. Tupakointi ja nuuskan käyttäminen sekä purukumin syönti kenttäalueella on kielletty. Sukkateipit ja muut irtoroskat on laitettava niille varattuihin roska-astioihin.

Väliaikaisia rajamerkintöjä ei saa tehdä kalkilla. Mikäli merkintöihin on tarvetta niin asiasta päättää tapauskohtaisesti liikuntasihteeri.

7.         Kentän hoito

Tekonurmikentän hoidosta vastaa Oulunsalon Tekniset palvelut. Heidän vastuullaan on mm. mahdollinen kentän sulkemispäätös sääolosuhteista johtuen. Heidän antamiaan ohjeita kentän käyttöön liittyen on ehdottomasti noudatettava.

8.         Käyttöohjeiden rikkominen

Mikäli käyttövuoron saanut seura ei noudata annettuja ohjeita tai aiheuttaa tahallisesti vahinkoa kentällä, voidaan käyttövuoro peruuttaa joko tilapäisesti tai kokonaan. Vahingonaiheuttaja on korvausvelvollinen.

9.         Tekonurmen omistus, käyttövuorojen jako sekä laskutus

Tekonurmen omistaa Oulunsalon kunta. Kentän toimintaa seuraa ja valvoo     sivistyslautakunta ja sen alaisena liikuntapalvelut /liikuntasihteeri.Toimintakauden pitkäaikaiset käyttövuorot jaetaan ja vahvistetaan samalla periaatteella kuin muidenkin sivistyspalveluiden tilojen käyttö. Tilapäiskäytöstä päättää liikuntasihteeri.

Käyttöohjeet astuivat voimaan 1.9.2006

Ne on määrännyt Oulunsalon Sivistyslautakunta