Seuran esittely

Oulunsalon Pallo ry (OsPa)

TARKOITUS: Vuonna 1989 perustetun Oulunsalon Pallo ry:n (OsPa) tarkoituksena on edistää jäsentensä liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kehittäminen. OsPa onkin vakiinnuttanut asemansa Oulun seudulla vahvana, lähinnä juniorijalkapalloon keskittyvänä seurana. Fair Play -arvot ohjaavat kaikkea toimintaa seurassa. Seuran perusarvoja ovat rehellisyys, toiminta lasten ja nuorten hyväksi, laadukas johtaminen ja valmentaminen sekä itsestä kavereista ja ympäristöstä huolehtiminen.

JÄSENISTÖ: OsPa:n kotipaikka on Oulunsalo, mutta jäseniä on myös naapurikunnista. OsPa:n organisoiman toiminnan piirissä on yli 350 henkilöä.

POSTIOSOITE: Tuohikuja 6, 90460 OULUNSALO. Osoitteessa sijaitsee seuran toimisto.

MAKSUT: Kausimaksu seuralle on 165€ ensimmäinen lapsi, 105€ toinen lapsi ja 55€ kolmas, perheen neljännestä lapsesta eteenpäin kausimaksua ei peritä. Kausimaksu sisältää seuran jäsenyyden sekä pelaajalle, että hänen vanhemmilleen. Kausimaksulla katetaan kaikkien joukkueiden valmentajien, joukkueenjohtajien, huoltajien, taloudenhoitajien sekä muiden toimihenkilöiden koulutuskulut, päättäjäiset, koko seuran byrokratiasta koituvat kulut (mm. tilinpäätös) sekä seuran toimiston vuokra. Muutoin seuran jäsenmaksu on 5 euroa sekä perhejäsenmaksu 15 euroa.

JOUKKUEET: OsPa:ssa on 12 joukkuetta, joissa on n. 300 rekisteröityä pelaajaa. Joukkueita on ikäluokittain n. 5-6-vuotiaista alkaen. Jokaisessa joukkueessa on valmentaja (sekä mahdollisesti myös apuvalmentajia), joukkueenjohtaja, taloudenhoitaja sekä huoltajat. Kaikille toimihenkilöille on luotu toimenkuvat (löytyvät Materiaalisalkusta), jotta joukkueiden toiminta olisi yhtenäisempää ja uuden henkilön toimintaan mukaan tuleminen helpompaa. Joka joukkueella on myös yhdessä laaditut pelisäännöt. Pelaajien vanhemmat muodostavat joukkueen tukiryhmän.

PELAAMINEN: Peleissä OsPa:n joukkueet noudattavat Kaikki Pelaa –sääntöjä. Joukkueet osallistuvat pelikaudella piirisarjoihin sekä turnauksiin kotimaassa ja naapurimaissa. Seuran oma perinteinen turnaus on syyskuussa järjestettävä Kapteeni Cup. Pelikenttiä alueellamme on Pitkälläkankaalla, Kourassa ja Karhuojalla, talvisin joukkueet harjoittelevat koulujen liikuntasaleissa, palloiluhallissa ja ulkokentällä Salonpäässä. Kesäisin 5 - 10 -vuotiaille tarkoitettu jalkapallokoulu tuo seuraan vuosittain kymmeniä uusia pieniä pelaajia. Jalkapallokoulun päätyttyä voidaankin yleensä perustaa nuorimman ikäryhmän joukkue.

OHJAUS ja KOULUTUS: Koulutuksien järjestäminen perustuu seuran syyskokouksen hyväksymään toimintasuunnitelmaan. Koulutettuja valmentajia seurassa on noin 15. Myös muille toimihenkilöille sekä vanhemmille järjestetään koulutusta.

HALLINTO: Seuran hallinnosta ja taloudesta vastaa kuuden jäsenen ja puheenjohtajan muodostama johtokunta. Seuran puheenjohtajana toimii Janne Siipola.

TAVOITE :Tavoitteena on, että OsPa:ssa on hauska harrastaa, sekä lasten että vanhempien.