OsPa P98 piirisarjan kutsuturnauksen voittajaksi!

13.9.2008

Kutsuturnauksen voitto sinetöi OsPa 98:n menestyksekkään kauden

 

SPL:n Pohjois-Suomen piiri kutsui poikien E10 – ikäluokan kahdeksan aktiivisinta ja menestyksekkäintä joukkuetta Kemijärvellä 13.9. järjestettyyn turnaukseen. Mukana olivat Kempeleen ylpeys Ajax Sarkkiranta, Oulun OLS 99 Keltainen, Oulunsalon Pallo OsPa, Tervarit 98 Oulusta, Rovaniemen kovat juniorijoukkueet FC Lynx ja RoPS, TePS Tervolasta sekä edellisvuonna erittäin loistavia otteita esittänyt KP-55 Kemijärveltä.

 

OsPa:lla yksi puoliaika nihkeää – 7 puoliaikaa terästä

Tervareita vastaan pelatun alkulohkon ensimmäisen ottelun ensimmäinen puoliaika oli hermostunutta peliä Tervareiden saatua kaksi maalia puoli-ilmaiseksi ja OsPa:n viimeisteltyä vain yhden. Toisen puoliajan vyörytyksestä huolimatta 2-1 voitto Tervareille.

 

Välittömästi – juomahuikan jälkeen – alkoi toinen peli KP-55:tä vastaan. Tässä jatkettiin siitä mihin edellisessä jäätiin, voitto 2-0. Kolmannessa ottelussa kaatui TePS 4-0. Molemmissa otteluissa OsPa:n puolustus oli rautaa ja hyökkäyspää viimeisteli tarvittavat osumat.

 

Finaalivastustajaksi asettui toisessa lohkossa voitosta voittoon kiitänyt FC Lynx. Rovaniemen pojat saivat tällä kertaa hämmästyä OsPa:n hallitessa kenttätapahtumia. OsPa sai ansaitun johdon toisella puoliajalla ja vaikka FC Lynx sai kulmapotkusählingin jälkeen pallon verkkoomme, oikeus toteutui ja OsPa:n pojat osoittivat kauden aikana hyväksi todetun henkisen voimansa rankkarikisassa. Kylmänviileiden laukausten ja fantastisten torjuntojen jälkeen Pohjois-Suomen piirin E10-ikäluokan kutsuturnauksen paras joukkue löytyi Oulunsalosta numeroin 4-3 ja riemu repesi. Pojat kehittivät uuden loppuhuudon ”Ylärima alas, OsPa on Pohjois-Suomen paras” ja linja-autossa kotimatkalla reissu summautui yhden pojan toteamukseen ”tämän parempaa matkaa ei voi ollakaan”.

 

Turhia ei jännitellä!

OsPa:n poikien saldo kesältä on mahtava, pelejä on kahden joukkueen (Azul ja Blanco) voimin pelattu toistasataa, maaleja on mätetty yli 250, turnauksia on koluttu lähellä ja kaukana, titteleitä ja pokaaleita on voitettu, välillä on hävitty hopeasijoitus maalierolla, on osallistuttu suurin piirtein kaikkeen mahdolliseen toimintaan, kolhujakin on tullut. Voisikin sanoa, että kaikkea sitä on tapahtunut mitä jalkapalloon kuuluukin. Valtaisa pelimäärä on auttanut siinä, että turhat etukäteisjännittämiset ovat edellisen suven heiniä. Joukkueen pelaaminen on parhaimmillaan ällistyttävän hienoa, pallo liikkuu, pojat liikkuvat ja ratkaisut sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ovat komeaa katseltavaa. Päähuomiota pyritään kiinnittämään henkilökohtaiseen taitoon ja pallonkäsittelyyn. Paljon on sillä saralla vielä tehtävää, mutta valtaisia harppauksia on kahden vuoden aikana otettu. Joukkuehan aloitti toimintansa vasta kesällä 2006!

 

Ykkönen, ykkönen, kuudes, nelonen, ykkönen, ykkönen ….

 

Tämä kausi alkoi yhteisellä 97/98-ikäluokan Futsal-sarjalla, OsPa oli 98-ikäluokan paras. Maaliskuussa pojat voittivat Kemin GP-turnauksen. Kesäkuussa vietimme neljä päivää Vaasassa osallistumalla Wasa Footballcupiin, yhteen suurimmista turnauksista Suomessa, sijoituksemme lähes 30:n joukkueen sarjassa kuudes ja neljästoista. Heinäkuussa joukkueemme osallistui Oulun Eden Cupiin, Azul sijoittui vuotta vanhempien sarjassa neljänneksi ja Blanco omassa ikäluokassaan neljänneksi. Elokuussa sinetöityi hieno kautemme piirisarjassa ja sijoittumisemme kärkinelikköön ja pääsy kutsuturnaukseen varmistui. Syyskuun alussa voitimme Kapteeni Cupin Oulunsalossa vakuuttavalla pelillä ja kauden kruunasi vierailu Kemijärvellä. Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että kausi on ollut pitkä, välillä rankkakin mutta myös mukavia muistoja mukanaan tuonut. Osa menestyksestä kuuluu myös aktiiviselle ja rennolle kannustus- ja talkooporukalle, jonka ansiosta homma toimii.

 

Muutamat treenit vielä jäljellä ennen pikkutaukoa ja sitten kohti uusia kujeita.

 

OsPa 98 joukkueen pelaajat kaudella 2008

 

3 Niko Kemppainen

4 Jaakko Kaakinen

5 Petteri Laurén

6 Joona Aalto

9 Joonas Paananen

10 Iivo Kleemola

11 Aukusti Myllymäki

12 Sami Rautio

14 Niklas Valtanen

15 Ville-Väinö Hurskainen

17 Juuso Syrjälä

24 Roope Ahmala

25 Veeti Joensuu

29 Joni Kiljander

32 Aleksi Koivisto

44 Niko Nauska

51 Joonas Petäjäjärvi

63 Konsta Kukkonen

98 Aleksi Nauska

99 Villematti Kettunen

 

Valmennuksesta vastasivat Teppo Syrjälä ja Timo Myllymäki

Jojona ja rahaministerinä taustat varmistivat Kai Kleemola ja Marko Paananen.

Poikien vammoja paransivat Anu Kiljander ja Anneli Turunen

Joukkueen maskottina makoili Mauno Aalto

 

(TEKSTI: Timo Myllymäki)