OsPa T02-03 pronssille LuleåSpelen-turnauksessa

14.8.2013

Pronssijoukkue
Pronssijoukkue

Elokuun alussa pelatussa LuleåSpelen-turnauksessa OsPan T02-03-joukkue voitti pronssiottelussa Clemensnäs IF:n.

LuleåSpelen 2.-4.8.2013

 

Tulokset peleistä löytyvät sivuilta:

http://tp-server.mibosoft.se/luleaspelen/13/swe/mr.htm?0.12356172408905053#top

 

Menomatka Oulunsalosta Luulajaan sujui sateisissa merkeissä, autot olivat ääriään myöten pakattuna, mutta tunnelma oli kaikissa hyvä. Perillä oltiin hyvissä ajoin ja ensimmäinen yllätys oli majoittumiskoulun vaihtuminen Marienbergistä Statskolaniin, mutta se oli ehkä hyväkin juttu, koska tytöt pääsivät lähemmäksi kenttiä ja ruokailupaikkaa.

Luokkamajoitus näytti näin ulkopuolisen silmin ihan toimivalta, tytöt ainakin itse löysivät patjoilleen ja tavaroilleen paikat helposti. Markku ja Ape varmaan majoitettiin siivouskomeroon pysty-yksiöön, mutta aivan levänneiltähän he näyttivät peleissä. Titta ja Sari huolehtivat järjestyksestä luokassa.

 

LOHKOVAIHE:

 

Perjantain otteluohjelma ja tulokset:

15:30 Lira BK F02 -  Ospa F 02-03   2-4

19:20 Ospa F 02-03 -  Sävast AIF Lag 1   2-0

Lauantain otteluohjelma ja tulokset:

15:30 Ospa F 02-03 -  Alviks IK   3-0

18:50 Clemensnäs IF -  Ospa F 02-03   1-1

 

Aikaeron huomioon ottaen tyttöjen pelit olivat siis aika myöhään, mutta niinhän sitä maailmallakin pelataan niitä tärkeitä pelejä. Näiden kahden päivän osalta se näyttää myös sopivan tytöille, sen verran vakuuttavaa pelaaminen lohkovaiheessa oli.

Heti eka pelissä perjantaina Lira BK:ta vastaan tytöt pelasivat sujuvasti omaa peliään, pelipaikat ja peliroolit alkavat olla hyvin selvillä ja yhteispeli toimii. Lira tuli tasoihin ja meni 1-2 johtoon parilla pikamaalilla, mutta tytöt pysyivat rauhallisina pelaten sujuvasti omaa peliään ja voittivat ansaitusti 4-2.

Sävast AIF vastaan tytöt hallitsivat suvereenisti ja pitivät palloa varmaan 90% peliajasta, mutta maaleja saimme aikaan vain 2, joka toki sekin on riittävä marginaali voittamiseen. TP:n tyttöjen valmentaja oli myös seuraamassa tätä peliä, ja kehui useaan otteeseen tyttöjen hyviä otteita pallon hallinnassa ja syöttelypelissä. Hän oli sitä mieltä, että useaa vuotta vanhemmatkaan tytöt eivät välttämättä pysty samaan. Valmentajienkin mielest tytöt esittivät tässä pelissä parasta alkusarjan peliään. Tyttöjen taistelutahdosta kertoo jotain mielestäni myös se, että huolimatta aika kovista törmäyksistä pallon kanssa sekä Sofia että Kiia jatkoivat peliään pienen huoltotauon jälkeen.

Lauantaina pelit olivat tiukempia, Alvikia vastaan erityisesti puolustus ja maalivahdit toimivat hyvin, koska Alvik ei saanut yhtään maalia. OsPan maalit olivat jälleen hienoja teko/syöttelymaaleja, eikä mitään roiskaisuja maalille päin.

Clemensnäs IF vastaan pelattiin mielestäni lohkon henkinen finaali, ja peli olikin erittäin tasainen. Erityisesti toisella puoliajalla ote ja pellin hallinta kuitenkin siirtyi OsPalle, ja tytöt saivatkin puserrettua ansaitun tasoituksen.

Todettakoon vielä, että useimmat vastustajat ovat pääsääntöisesti 02-tyttöjä, joten kokoero on ollut useimmassa pelissä meitä vastaan, mutta olemme taidolla ja yhteispelillä voittaneet.

Kahden kovan pelipäivän aikana tytöt osoittivat kestävyytensä ja venymiskykynsä ja olivat selkeitä lohkovoittajia. Maaliero oli molempien lohkojen paras 10-3, joten erityisesti puolustus ansaitsee kiitosta.

Lauantaina aamupäivällä joukkue kävi Luleån keskustan lähellä ostarissa vähän tuhlaamassa kruunuja ja tuulettamassa aivoja.

 

LOPPUSARJA:

 

Sunnuntain loppupelien otteluohjelma ja tulokset:  

13:50 Ospa F 02-03 -  Sunderby SK   0-0, rangaistuspotkuilla 4-5

Hieman myöhässä alkanut semifinaalipeli oli erittäin tasainen, ja molemmilla joukkueilla oli pari hyvää maalintekotilannetta. Sunderbykin sai syöttelemällä pari hyvää tilannetta, mutta onneksi maalivahti pelasti tai tolppa oli meidän puolella. Eniten katsomosta käsin jäi harmittamaan ylärimaan osunut OsPan vapari, joka olisi siis voinut ratkaista koko pelin meidän eduksi.

Ja kun peli sitten ratkaistiin rangaistuspotkuilla, niin niinhän siinä sitten kävi että yksi meidän vedoista meni harmittavasti yli maalin ja Synderby SK meni finaaliin. Saman tien purettiin leiri ja ajettiin Rutvikin kentälle valmistautumaan pronssipeliin.

 

PRONSSIPELI: 16:20 Ospa F 02-03  -  Clemensnäs IF 

Pronssipeliin tytöt tulivatkin valmistautuneena, vaikka järjestäjien tähän asti hyvin toiminut organisointikyky tuntui päätöspäivänä hieman pettävän aikataulujen venymisen muodossa. Kaikkia rankkuratkaisuja ei näköjään oltu otettu huomioon pelejä aikataulutettaessa. Liike oli hyvin kunnossa, kenttä liikkui tiivinä pakettina ja omat paikat pitivät. Clemensnäsin isokokoisempaa joukkuetta vastaan OsPan syöttöpeli ja nopeus oli valttia eka puoliajalla, joka voitettiinkin 2-1. Pelin painopiste oli toisella puoliajalla Clemensnäsin päädyssä ja syöttöpeli toimi. Maaleja ei kuitenkaan tullut toisella puoliajalla, vaikka muutama hyvä tekopaikka tytöillä oli. Pääsimme siis juhlimaan pronssia pelivoiton - eikä minkään rankkujen jälkeen!

Ulkomaan turnauksesta kovasti kiitoksia tytöille, valkuille ja huoltojoukoille!

Mukana pelaajat:

Kiia, Siiri, Pinja, Terhi, Iida H, Iida L, Henriikka, Sani, Sofia, Aino, Emmi, Elina, Iita ja Alisa

Valmentajat Markku ja Ape; huoltajina Titta, Sari, Mari ja Marju.

Kannustamassa paikan päällä oli kolmessa polvessa Tiusasia, Kiviojia ja Kärkkäisiä, lisäksi  Pennaset, Kosket, Haaralat.

Juttu: Jukka-Pekka Kivioja